Monday, August 1, 2016

XL ve XS Pokemonlarda Kilo Önemi


Pokemon oyunlarında yakaladığınız her pokemonun farklı özellikleri bulunmaktadır. Buna pokemonun can barı dahil olmak üzere sahip olduğu CP(Combat Point), yapabildiği saldırılardan boy ve kilosuna kadar tüm özellikler her bir pokemonun kendine has özelliklerin göstermekte. Resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmasa da önemli olarak gördüğümüz bir bilgiyi şu şekilde size gösteriyoruz.

Boy ve kilo önemli mi?

Şu an için pokemonun boy ve kilo XL ve XS Değerleri net bir şekilde belirginlik göstermese bile bu özellik ileride önemli stratejiler yapmanıza yarayacaktır.

XL(X-Large) olan pokemonlar normaldan çok daha ağır pokemon sıfatına girerken XS(X-Small) Standartların altında kilo yada boy oranına sahip olduğunu göstermekte.

Şu an için şu şekilde bir bilgi verilebilir, ağır olan pokemonlar daha fazla hasar verir fakat XS yani küçük olan pokemonlar ise daha hızlı hareket edebilirken vurdugu hasarda ters orantılı olarak daha az olacaktır. (Oyun içerisinde XS ve XL için belirgin bir ayrım bulunmadığı için kesin bilgi söz konusu değildir. İleride olması muhtemel bir tahmin yapılmıştır.)

Fakat burada en önemli husus oyunun alacağı pek çok güncelleme ile gelecek yeni özelliklerdir. Örneğin (şu an aktif olup olmadığı net olarak belli olmasa bile) bazı pokemonların saldırıları Örn, Body Slam Vücud saldırısı yapmaktadır. Yani pokemonların kendine has yetenekleri bile bu konuda önem teşkil edebilme ihtimali vardır. Vucud saldırısı yapan bir Snorlax kilosuna göre verdiği hasar doğru orantılı ilerleyecektir.
Tags :

5 comments for "XL ve XS Pokemonlarda Kilo Önemi"

  1. arkadaslar pokemon go türkiye ye bir an önce gelmesi için twitterdan niantic lab a bol bol twit atıp istekte bulunalım

    ReplyDelete
  2. arkadaşlar twitter dan ve facebook tan yazalım niantic lab ve pokemon go apps ye bir an önce resmi sürümü ülkemize versinler bizde resmi sürümün nimetlerinden faydalanalım rahat rahat oynayalım yoksa bizi unutacaklar hızlandırmak bizim elimizde çevrenizede haber verin yazalım twit atalım bu güzel site olarak kampanya başlatalım

    ReplyDelete
  3. yahu saçma sapan bilmeden yazmışsınız ne demek xs daha hızlı vuruyor. XL pokemonun HP'si fazla oluyor XS'in düşük. Vuruş hızı saldırı ile orantılı olarak hızlı ve yavaş oluyor mesela Razor Leaf 15 puan vuran Venusaur ister XS ister XL olsun yavaş vurur diğer taraftan Vine Whip 7 puan vuran bir Venusaur hızlı vurur kafadan sallamayın kardeşim bu tür bilgileri. Oyun çıktı başta size inandık xs hızlı vuruyor diye. Şimdi elimizde hp si düşük pokemonlar kaldı iyiki XL ları denemişimde olayı çözdüm. düzeltme yapın admin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyide şu an için büyük bir önem teşkil etmediğini yalnızca mantık olarak bu şekilde işleyebileceğini yazmışlar (Amerikalı oyuncularda bu şekilde olabilir diyor) yani net bir şey yok, hp sinin XL veya XS olması ile alakası yok ama o kesin

      Delete
    2. XL Hp yüksek xs hp düşük oluyor demek değil bu IV ile alakalı, yazı tamamen doğru. Yorum yapmadan önce yazıyı anla sonra yorum yap millete yanlış bilgi verme.

      Delete

Newer Post Older Post Home
background