Wednesday, July 20, 2016

Stardust Nedir


Stardust eşyası pokemonun CP ve HP seviyesini arttırmanıza yarayacak geliştirme eşyalarından biri olarak adlandırılmaktadır.

Bu Eşyayı kazanabilmenizin pek çok farklı yolları vardır. Bu başlık altında Stardust ile ilgili pek çok bilgi edineceksiniz. Bilmediğiniz terimler olursa pokemon go rehberi adlı bölümümüzden aşina olmadığınız terimlere erişebilirsiniz.





 Pokemon Yakalamak
Pekala ki pokemon yakalamanın pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi "Stardust" dediğimiz eşyadır. Çünkü pokemonumuzu güçlendirebilecek materyal arasından stardust önem arz etmektedir. Pokemon Candy ile beraber kullanılan candy eşyasının aksine bütün pokemonları geliştirmek için kullanılabilir zira candy eşyası pokemonlara istinaden özel olarak toplanılması gerektiğini belirtmiştik. (bkz: rehber; http://www.pokemongo.gen.tr/p/pokemon-go-evrim-rehberi.html )

Her pokemon yakaladığınızda 100 Stardust ve o türe ait 3 candy kazanırsınız.

Yumurta Kırmak
Yumurta çatlatma size XP, candy ve stardust olarak geri döner, 2, 5, 10 km yumurta cinslerine göre kazandığınız stardust miktarı değişir.

Not:Yumurta kırılması için önce kulukça eşyasını alıp aktif etmeniz gerekmektedir.







GYM Savunmak
5. Seviyeye ulaştığınızda artık takım seçmenizin vakti geldi demektir.(bkz: http://www.pokemongo.gen.tr/p/gym-ve-team.html) Savunduğunuz yada ele geçirdiğiniz GM noktasında her 21 saatte bir uğradığınızda stardust ve xp kazanabilirsiniz.


Önemli : Stardust önemli bir kaynaktır. Her zaman kullanılmaması gerekir. Akıllıca kullanmaya özen gösterin biriktirin.!


Stardust ne zaman kullanılmalı?

Benim kişisel görüşüm stardust eşyasını kullanırken çok dikkat etmeniz zira çok kolay biriktiremeyebilirsiniz. En sevdiğiniz pokemonun en güçlü olmasına özen göstermelisiniz. Sizin ve pokemonunuzun arasında özel bir bağ oluşmaktadır.

* Candy sahip olmadığınız pokemona kullanmayın
* Oyuncu seviyenizin yükselmesini bekleyin : Pokemon go level atlama
* Güçsüz pokemonlara kullanmak yerine zaten güçlü olan pokemonlara kullanmanız faydanıza olacaktır.

4 comments for "Stardust Nedir"

  1. Teşekkürler bunu merak ediyordum

    ReplyDelete
  2. lütfen twitterda dile getirelim türkiyede resmi olrak çıksın diye formunuzda ve face book sayfasında insanlara haber verin hepmiz twitterda türkiyey egelmesi için ısrarcı olalım abartmadan tabi

    ReplyDelete
  3. twitterdan isteyelim arkadaslar turkey offical sunucu

    ReplyDelete
  4. merhaba arkadaşlar .. Turkiye serverinin kurulup kurulmadiği hakkında resmi bir bilgi yok . mmo server statüs sitesinde tahmini olarak yani yüksek ihtimal olduğu için server listesinde türkiye görünüyor . fakat niantic lab resmi bir açıklma yapmadi türkiye hakkında ve dünyadaki tüm ülkelere oyunu vereceğiz diyede açıklama yapılmadi . daha önce oyunu açtığı ülkelerede şu gün oyun açılacak diye açıklama yapmadan süpriz bir şekilde oyunu vermişti ve insanlar şaşırıp sevinmişti . yani oyun gelirse Türkiye ye geldiği zaman habermiz olur daha öncesinde bir açıklama yapılmaz sadece abd ve avusturalya için açıklma yapıldı şu tarihde o 2 ülkede aktif olacak diye eğer twitter hesaplarını takip ediyor iseniz 3. parti yazılımla kaçak yolla oyunu oynayan ve oynarken en çok hile yapan ülkeler listesindeyiz ve buna rağmen bile oyun offical olarak dağıtılmadan bile türkiye geri iade bildirimi yapmış ve niantic bunu anlamlandıramamış ve gülmüş :) twitter adresinden türkiye ye gelsin diye ısrarcı olun

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
background