Tuesday, February 16, 2016

Fort (Kale) Sistemi

Öncelikle "Fort sisteminin olduğunu nereden biliyoruz?" sorusunu cevaplayalım. Resmi olarak Kale sistemi hakkında bize hiç bir bilgi verilmedi. Fakat biz mükemmel şekilde hazırlanmış olan Pokémon GO tanıtım videosundan yola çıkarak, Kale sisteminin varlığından bahsetmemizi mümkün kılıyor.

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki ;

Kale yani "Fort" tam olarak ne işe yaradığını yada oyun içerisinde nasıl kullanılacağının kesin tanımlama yapmak için çok erken.

Bu yüzden Kale Sistemi hakkında herhangi bir tahminde bulunmayıp sizin hayal gücünüzü kullanarak bize aşağıdan yorumlarınızı vermenizi bekliyoruz.



İlk ipucu yukarıdaki resimde kahramanımız "Pikachu" peşinde giderken bir diğer ok aksi yönde Fort'u işaret etmektedir.


İşte şimdi yazımızın en önemli kısmına gelmiş bulunmaktayız

Yukarıda görmüş olduğumuz resim "Arthur Johnson Park" yani halka açık alanda bulunan büyük bir alan olarak göze çarpmaktadır

Hiç bir yabancı kaynağın dahi çok net bahsetmediği ince bir detayı sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.


Görüldüğü üzere oyundaki Kalelerin dahi bir "level" sistemi bulunmakta. Bu videoda Arthur Johnson Park 5 level bir kale alanını temsil etmektedir.

ve aşağıda Owner olarak bir isim göze çarpmaktadır. Owner sahipliği belli eden bir terim olarak burada kullanıldığından ötürü haritalarda belli alanlara dağılmış ve seviye sistemimin olduğu bir yapıdan bahsedilmektedir. 

Fakat iş buradan sonra karmaşıklaşıyor ve beraberinde bir çok soru sormamıza neden oluyor. 

Kale Sahibi bu kaleyi elinde tutabilmek için ne kadar güç harcaması gerekir ? 
Kale nasıl ele geçilir ? 
Kale sisteminin bize faydası nedir ?


Dediğimiz yalnızca varlığından haber olduğumuz bu sistemin aslında tam olarak ne işe yarayacağını bilemiyoruz. Fakat size hiç bir yerde olmayan önemli detayları vererek hayal gücünüzüde kullanarak aşağıdan bize yorum atabilir fikrinizi belirtebilirsiniz.

Bu konu hakkında çok güzel teori üretilip yayınlama hakkımızı saklı tutmakla yetinmeyi tercih ediyoruz. Nedeni ise buradan yazılanların yalnızca teori olduğunu söylememize rağmen gerçek zannedilmesi gibi bir karışıklığı önlemek.

7 comments for "Fort (Kale) Sistemi"

  1. Kale sistemi Raidler gibi olucak bu bilgiler sızmıştır haberiniz olsun Yani normalden daha güçlü seviye %li oran gibi bir sistemi olucak atıyorum 1. seviye bir raidde 4 adet pokemon +40 seviye ve normalden %20 saldırı savunma hp ve/veya hız bonusuna sahip olucak raidler hakkında bilinmedik çok şey olsada bu elegeçirme olayı az çok bu şekilde planlanmış yada sızdıran kişiler böyle düşünülmesini istiyorlar bir diğer mesele neye yarıyacak bu oyun içi aksiyonu yüksek tutucak tahmin ettiğimiz şey doğru ise elegeçirilen bölgenin bonus etkisinide almış olucaksınız yada yeni bonus elde edeceksiniz diye düşünüyorum tabi o bölgede avlanma elegeçirilen nokta için ekstra bonuslar bölgedeki canavarlardan düşürülecek eşyaların oranlarına etki edebilir nasıl bir sistem gelirse gelsin çok ilginç bir sistem olucağı kesin ve oyunu kesinlikle ilginçleştiricek

    ReplyDelete
  2. Sorun degil abicim ben pokémon savaşımı bilirim gerisi boş

    ReplyDelete
  3. O halde bir şehir efsanesi doğacak... Şehrin en bilindik, güzide yerlerinin levelleri fazla olacak. Oraya sahip olan, koskoca şehirde bilindik olacak. Sizin kurduğunuz mantıktan bu çıkıyor -ki resimlere göre de mantık çok doğru.

    ReplyDelete
  4. Çıksın artık bekleyemiyorum umarım fragmandakinin benzeri muhteşem bir oyun çıkar.

    ReplyDelete
  5. bugun gezer ken pokemon go ile arastırmalar yapayım dedim GDC de tanıtımı yapılcak go bazı sebeplerden GDC ye katılamıyor bizde bekliyoruz GDC yi yalan olduk yine

    ReplyDelete
  6. Baska sitelerde birsuruyeni bilgi var burda da yayinlayin sizin yorumunuzu sa gormek istiyorum lutfen

    ReplyDelete
  7. İllaki çıkış tarihi degilde arada ufak ufakta olsa yazilar bilgiler paylasabilirseniz , sanki yine sadece soylentide kalicak gibi dusunmeye basladim cunku

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
background