Wednesday, October 7, 2015

2000 Yılında Pokemon'u yasaklatan çocuk

30 Ekim 2000 Yılında Türkiye büyük bir imtihan ile karşı karşıya gelmişti. Kendini Pokemon zannedip 7. kattan kendini atmıştı.

İşte araştırma sonucu 2000 yılında yaşanan bu hadiseye ait haberi tekrar gösteriyoruz.


        Dünyada esen Pokemon rüzgarı Mersin’de az kalsın can alıyordu. Mezitli Beldesi’nde Ağırbaş ailesinin oğlu Ferhat Ağırbaş (4), kendisini çizgi film kahramanı Pokemon sanarak, oturdukları apartmanın 7. katından uçmaya kalkıştı.
        Annesi markete gidince Pokemon tutkunu Ferhat, çizgi film kahramanına özenerek kendini 7. kattan boşluğa bıraktı. 21 metre yükseklikten çim ve toprak zemine ayakları üzerine düşen Ferhat, olayı gören annesi tarafından derhal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
        Şans eseri yumuşak zemine ‘çakılan’ Ferhat’ın sol bacağının kırıldığı belirlenirken, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Halen çocuk cerrahi servisinde tedavisi süren Ferhat, “Neden düştün" diye soran doktoru Selahattin Toktaş’a olayı şöyle özetledi: “Ben Pokemon’um ve Pokemon gibi uçtum."

        Hâlâ Pokemon’la yatıyor

        Çocukları mucize eseri kurtulan Cemal ve Füsun Ağırbaş, Ferhat’ın Pokemon tutkusu karşısında çaresiz kalmış. İki çocuk annesi 38 yaşındaki Füsun Ağırbaş, çaresizliğini şöyle anlatıyor:
        “Bu durum nereye varacak? Her anı Pokemon’la geçiyor. Televizyonda izledikten sonra ortalıkta satılan oyuncakları, broşürleri alıyor. Şu an hasta yatağında bile, Pokemon Taso denilen oyuncağı elinden düşürmüyor. Yetkililerin buna bir çözüm getirmesi gerekir."

        Yasak çözüm değil

        Mersin Devlet Hastanesi Psikiyatri doktorlarından Bünyamin Gümüş, Japonya’dan tüm dünyaya yayılan Pokemon çılgınlığı tehlikesine şöyle dikkat çekiyor:
        “Pokemon çılgınlığı maalesef ülkemizde de ön plana çıktı. Filmlerin şiddet içermesi çocukları olumsuz yönde etkiliyor. Pokemon hareketini çocuk kendisine model olarak seçebilir. Aynı hareketleri yapabilir. Ailenin yasağı da pek işe yaramaz. Çünkü okula giden, sokağa çıkan çocuk arkadaşının elinden Pokemon oyunlarını buluyor ve oynuyor."

1 comment for "2000 Yılında Pokemon'u yasaklatan çocuk"

  1. Su cocuk aklima geldikce cocugu gebertesim geliyor Allahim hadi yaratiyorsun bari beyin ver.

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
background