Thursday, January 21, 2016

Pokemon GO Gerçek mi ?

   Şu zamana kadar neler öğrendik bir gözden geçirelim

  Öncelikle yazımıza başlamadan önce Türkiye'de Pokemon GO'ya verilen önem her gün giderek artmaktadır. Sizlerden pek çok bildirim alıyoruz ve gerek Facebook sayfasındaki yorumlar gerek sitemize gönderilen girdiler forumda paylaşılan bilgiler yada internet üzerindeki yabancı kaynaklardan gördüğümüz üzere Pokémon GO fikri o kadar güzel geliyor ki insanlar konu hakkında hayal kırıklığına uğramamak için en baştan ümitlenmeyip "Gerçek Olamayacak Kadar Güzel" şeklinde yorumlar yapabiliyor.

   İşte bu noktada bu tarz düşünceleri akıllarında soru işaretleri kalan takipçilerimiz için elimizden geldiği kadar aydınlatmaya çalışalım çünkü doğru yerleri araştırdığımız zaman pek çok resmi kaynak ile beraber oyunun nasıl olacağına dair bir çok ipucu bulabilmekteyiz.


Öncelikle Şirketleri Tanıyalım ;

The Pokémon Company  -  Niantic - Nintendo

Niantic Kimdir ?

Google Earth ve Maps'in arkasındaki en önemli fikir adamı olan John Hanke şu an Niantic adlı şirketin CEO'sudur. (En son yapılan röportajdaki önemli bilgileri daha önceden sitede paylaştığımız makalelerde inceleyebilirsiniz.)

Niantic adlı şirket Nintendo ve The Pokémon Company ile anlaşarak Pokemon GO adlı oyunun çıkarılma çalışmalarına uzun bir zaman önce başlandığı paylaşıldı


Araştırmayı doğru kaynaklardan göremeyen kullanıcılar için kısaca kanıtları gösterelim;

* Basın Konferansı The Pokemon Company CEO'su tarafından Tsunekazu tarafından resmi olarak 10 Eylül 2015 Tarihinde duyuruldu. (Kaynak: Youtube Erişim: 10 Eylül 2015)

* Youtube'da Pokemon Resmi kanalı olan The Official Pokémon Channel bu Trailer'ı 9 Eylül Lansmanı 10 Eylül Tarihinde yayınladı. (Kaynak: Youtube Erişim: 9 Eylül 2015)

* Niantic adlı şirketin bu ilk kez yaptığı harita tabanlı oyun olmayacak Pokemon GO hazırlıklarına başlamadan önce Ingress adlı oyunu piyasaya sunan Niantic şirketinin sahibi John Hanke yaptığı konuşmalardan bir tanesinde "Ingress'den çok şey öğrendik Pokemon GO'da bu edindiğimiz tecrübeleri kullanacağız" şeklinde açıklama yaparak oyundaki beklentilerimizi bir tık daha arttırdı.

* John Hanke zaten Google Maps sebebi ile Google ile araları epey iyi. Tam 30 Milyon Dolar yatırım bu oyun için ortaya konuldu. ( bkz. 30 Milyon Dolarlık Yatırım )


Peki gelelim oyunun ne zaman çıkacağına

  Sitemizin sıkı takipçileri bilirler ki en doğru bilgiyi Japonca ve İngilizce çevirileri yaparak biz veriyoruz. Bizim dışımızda internette dolanan çıkış tarihleri yalnızca söylentiden ibarettir. Oyunun tarihi hiç bir zaman ay olarak net değildi. Konferansdaki yapılan açıklamada yalnızca  "2016 yılında bir yerlerde" olarak adlandırıldı. Sitemizde bu açıklamayı defalarca bulabilirsiniz ( Her seferinde soruluyor sitenin her köşesine yazdık )

  Oyun duyurulduktan itibaren elimizde tek bir bilgi vardı hala da belirsizliğini koruyor ; 2016 Yılı içerisinde tarihi belli olmayan bir gün


Neden her gün güncelleme vermiyoruz ?

  İşin açık tarafı size her gün güncelleme vermemiz için yalan haber yapmamız gerekir ve biz buna kesinlikle karşıyız. Biz sadece resmi olarak duyurulan ve gerçekleşeceği kesin bilgileri veriyoruz. Zaten şu ana kadar bütün resmi bilgileri en ince ayrıntısına kadar verdik ve güncellemeleri vermeye devam edeceğiz. Bu kadar ciddi bir proje için bazı sır perdeleri elbette olacaktır bunları zamanla size aktaracağız. Bu sebeptir ki her gün güncelleme vermek yerine net bir şekilde bilgileri paylaşıyoruz. Paylaştığımız bilgiler çoğu insan tarafından okunuyor yorumlarınızı sitemiz üzerinden aşağıda paylaşmayı unutmayınız yorumlarınız bizim için değerlidir.

Pokemon Go Türkiye Yönetim

5 comments for "Pokemon GO Gerçek mi ?"

  1. Niantic in ben aciklamasini gormustum 2015 sonu closed beta 2016 kışı ise beta olarak yayinlanacak demislerdi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ocakta bitti o zaman Şubat büyük olasılık. İlk oyununda 27 Şubatta çıktığını düşünürsek

      Delete
  2. Abi tamam haklısınız ama ne biliyim insan istemem dışı ne zaman çıkacağını öğrenmek istiyo ben 7 aydır oyunu bekliyorum bundan dolayı bu kadar bekleme sonrası insan elde edip oynamak istiyo sizden rica en azından ortalama bir ay belirtilmesi mesala Mart Nisan arası yada mat ortaları diye Teşekkürler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hemen kulaklarını çekeyim ben belirlesinler.

      Delete
  3. Dilerim 27 şubatta çıkar. Bazı yabancı kaynaklar öyle yazıyor.

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
background