Friday, November 6, 2015

Harita kişiye özel mi genel mi?

Sizlerden bir ton soru alıyoruz, hepsine cevap vermek için 30 kişilik olan kadromuz hazır ve oyun açıldıktan sonra harika bir platform bizleri bekliyor olacak gelen sorulardan bir kaç tanesi ise harita kişiye mi özel yoksa herkese açık genel mi olacak sorusu.

Bu sorunun mantığını anlamayanlar için sorunun kendisini öncelikle anlatalım. Diablo III vb. tarzı oynayanlar oyundaki kutu sistemini tanırlar. Tanımayanlar için şu şekilde bir anlatım yapmak doğru olur.

Bir oyuna girdiğiniz zaman kazandığınız eşyalar sizde "A" iken aynı haritada oynayan takım arkadaşınıza "A" itemı yerine "B" itemı düşmesidir.

Yani siz telefonda bir pikachu görürken başkası orada charizard görebilir. İnsanların bu soruyu sorma sebebi acaba "Türkiye'de kavga çıkacak mı?" sorusuna dayanıyor. Harita herkesin kendine özel olursa o pokemon benim kavgası çıkmaz.


Fakat soruyu açıkladıktan sonra cevaba gelelim.

Nintendo, pokemon go şirketi bu konu hakkında net bir açıklık getirmedi her zaman olduğu gibi işin ucunu açık bıraktı.

Fakat şöyle bir bilgi vermek gerekirse bu sorulan sorunun cevabı biz pokemon go ekibince şu şekildedir;

Harita herkese açık olacaktır. Siz bir pokemon görürken, başkası aynı yerde aynı pokemonu görecektir. Yani önce giden pokemonu alacaktır. Rekabet ortamı oluşacaktır.

Fakat dediğimiz gibi  konu hakkında kesinlik olmamakla birlikte ilerleyen güncellemelerde detayları aktaracağız.

8 comments for "Harita kişiye özel mi genel mi?"

  1. Bence bu oyundaki mihenk tasi budur. Fevkalade önemli bir mevzu.Oyunun karizmasini en azindan benim nazarimda artiracaktir. Sizlerden ricam lütfen bu konunun uzerinde durunuz ve bilgilerinizi bizlerle paylasiniz. Şahsi fikrim oyundaki haritanin umumi olmasi ve pokemonlarin herkeşe peydah olmasidir. Tesekkur ederim. Sinasi BAYRAM (ogretme)n

    ReplyDelete
  2. Şuan oyun çıktığına ve birçok kişi oynadığına göre bu sorunun tam net cevabı ne? Teşekkürler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben antalya/alanyada oynuyorum 5 6 kişiyiz dün akşam gezinirken ikimizde aynı yerde ratata bulduk ben alınca arkadasımın mapinden yok oldu yani hızlı olan kazanıyor

      Delete
    2. Biz iki kisi ayni yerde ayni pokemonlari defalarca yakaladik. Yani biri yakalayinca diger haritada kaybolmuyor. Ama level farki varsa haritlar farkli gorunuyo

      Delete
  3. ben de arkadaşımla aynı yerde rattata ve spearow gördük ikimiz de ikisini de yakaladık

    ReplyDelete
  4. kadıköyde sanatçılar sokağı var artık pokemon sokağı diyebiliriz gerçi 4 adet pokestop var ve bunlarda sürekli luremode açık sokaktaki bir kaç kişiyle muhabbetimiz oldu ve herkesde aynı pokemonlar çıkıyor ve bazende ender bulunan pokemonlar gözükünce bir anda 50 100 kişi aynı bölgeye koşuyor :))

    ReplyDelete
  5. hocam ilçelerde hiç özellik yok takım seçme yok kule yok merkezler yok sebeb nedir

    ReplyDelete
    Replies
    1. haritada daha az yer kaplar buyzden oralar fazla ilgilmnilmez ama türkiyeye çıkınca olur merak etme şimdi apk bu ve türkyeey çıkınca kendi bölgene gelmesinde istekte bunabiliyorsun

      Delete

Newer Post Older Post Home
background